Szabadtéri programok
Mutatjuk az ország legjobb játszótereit – ha a környéken kirándulunk, érdemes útba ejteni őket.

Elrejtett meseváros

Benczúr-kerti játszótér, Budapest

A főváros egyik csúcsjátszótereként is emlegetik ezt az eldugott helyen lévő gyöngyszemet, amit az ország legjobb játszótértervezője, Kő Boldizsár álmodott meg. Itt a kicsik igazi hősnek érezhetik magukat: lovagolhatnak a csodaszarvas hátán, megmászhatják a színes oroszlánt és az egyszarvút, majd le tudnak siklani a csőcsúszdán. A páros hintára a szülők is felülhetnek, de ott a libikóka, amit mozgássérült gyerekek is használhatnak. Egy mini focipálya is található a játszó mellett.
Cím: VI. kerület, Benczúr köz 9., zárás: 21h, van mosdó és ivókút

Picik kedvence

Buba Éneke játszótér, Hévíz

Mintha egy mesebeli birodalomba csöppennénk, hiszen a játszó kizárólag természetes anyagok felhasználásával készült. Található itt mászóka, mászófal, mérleghinta, lengőhinta, rugós játék – ezen a játszón főleg a kicsik tudják órákra elfoglalni magukat.
Cím: 8380 Hévíz, Zrínyi utca, zárás: 20h, van mosdó és ivókút

Játék korlátok nélkül

Bóbita játszótér, Zalaegerszeg

Ez volt az ország első integrált játszótere. A mozgásukban akadályozott gyerekeknek álmodták meg, hogy együtt játszhassanak egészséges társaikkal. Csaknem négyezer négyzetméteren terül el, az eszközök kifejezetten fejlesztőek.
Cím: 8900 Zalaegerszeg, Hegyalja utca 54., zárás: 20h, van mosdó és ivókút

Hódítsuk meg a várat!

Sóstói játszótér, Nyíregyháza

Még a gyerekek szája is tátva marad, ha meglátják az ország egyik legnagyobb játszóvárát. A lenyűgöző hattornyú építményen öt csúszda található, ezek közül az egyik egy kereken 6 méter hosszú spirálcsúszda. De a kicsik meghódíthatják a bástyákat és láncos hidakat is, sőt, még két darab három méter hosszú alagútba is bekukkanthatnak.
Cím: 4400 Nyíregyháza, Blaha Lujza sétány, zárás: nincs

Csúszdabirodalom

Hajógyári-szigeti játszótér, Budapest

Egyenes, kanyargós, nyitott, fedett csúszda – itt úgy érezhetik magukat a gyerekek, mint Gombóc Artúr a csokiboltban… Nem fogják tudni eldönteni, melyik lesz a kedvencük. Ráadásul kötélháló, focipálya és a piciknek való játszó is található mellette. Hétvégén büfék települnek ki, lehet lovagolni, de vigyázat, kánikulában kerüljük a parkot – nagy melegben a fémcsúszdák felforrósodnak. Gyerek Sziget idején ez a bázis, így ha kilátogatunk, egy komplett fesztiválba csöppenünk.
Cím: III. kerület, Hajógyári-sziget, zárás: nincs, van mosdó és ivókút

Élmények egész napra

Ötholdas Pagony, Debrecen

Gyönyörű ősfás parkban helyezkedik el a megyeszékhely legszebb és legnagyobb elkerített játszótere, ahol van hatalmas homokozó, mászóvár, sőt, a kis motorosoknak mini KRESZ-pálya is. Nagy előnye, hogy a közvetlen szomszédságában található az állatkert, a vidámpark, a fedett, mediterrán élményfürdő, a Nagyerdei Szabadtéri Színpad és még a Ködszínház is, így egy egész napos programot is tudunk szervezni.
Cím: 4028 Debrecen Nagyerdei krt. 19., zárás: 20h, van mosdó

Irány a középkor!

Koronás Park, Székesfehérvár

Valódi lovagokká és kisasszonyokká válhatnak azok a gyerekek, akik ellátogatnak ide, hiszen a park a középkor világába kalauzolja őket. A modern technika segítségével ismerhetik meg a város egykori történelmét: részt vehetnek virtuális koronázásban vagy éppen okostelefonos kalandjátékban. Sőt azt is megtapasztalhatják, milyen volt az életük a lovagok korában az itt élő gyerekeknek. A játszóterezést érdemes összekötni egy evezéssel a szomszédos Csónakázó-tavon.
Cím: 8000 Székesfehérvár, Liget sor, zárás: 20h, van mosdó

Kicsiknek-nagyoknak
A dunaújvárosi máltai játszótér három korosztály (kisgyerek, kiskamasz, kamasz) életkori sajátosságai szerint lett kialakítva. Méghozzá olyan integrációt és szocializációt segítő profi eszközökkel, amelyeket a kicsik és nagyok együtt fedezhetnek fel. Számtalan plusz programot, például kézműves foglalkozást, tornát, karaokedélutánt tartanak, így mindenki talál kedvére való időtöltést. Van benne játszóház is.