Szabadtéri programok
Ha a főváros környékén járunk, csapjunk egy mesenapot! A szülőknek pont akkora élmény lesz, mint a gyerekeknek.

A délelőtt a nosztalgiázóké!

Mazsola, Frakk, Kukori és Kotkoda… Van olyan köztünk, aki nem ismeri őket? Mutassuk be gyerekkori kedvenc mesehőseinket csemetéinknek is, személyesen! „Anyukájuk”, Bálint Ágnes hajdani háza Vecsésen ma múzeum – családja működteti. Az épületben az írónő személyes tárgyai mellett egy játékgyűjtemény is található, az udvaron pedig a legendás mesehősök és házaik elevenednek meg. A kertben van trambulin és gokart is. Az emlékház az egyéni látogatók előtt minden hónap első vasárnapján nyílik meg.
www.balintagnesemlekhaz.hu

A délután a hétpróbásoké!

Hogy milyen lehet kiállni a mesebeli hétpróbát? A Mesemúzeumban többek közt erre is választ kaphatunk. Szombaton foglalkozásokat, koncerteket és könyvbemutatókat is tartanak. Egyéni látogatók előtt csütörtökön, szombaton és vasárnap van nyitva (csoportoknak a többi napokon).
www.mesemuzeum.hu

A kora este a rókaváré!

Még ma sincs olyan gyerkőc, aki ne ismerné, ne szeretnék a kis róka történetét. A Vuk játszótéren pedig ők is a mese részesei lehetnek, hiszen lehet közös fotót készíteni az összes szereplővel. Van itt rókavár, mászóka, mini kalandpark, ahol a csúszkapályán még a legkisebbek is biztonságban lenghetnek át, rugós játék, homokozó és még óriássakk is, ami a családok nagy kedvence. A tornapályával a felnőttekre is gondoltak. Van ivókút, a játszótér pedig mindennap 22 órakor zár.
www.bujsz.hu

Ha kell ráadás
Még mindig a főváros első kerületében, csak már a Naphegyen van a Pom Pom játszótér. Tematikájában hasonló, mint a Vukos játszó, csak itt Hapci Benő, Gombóc Artúr és társai teremtenek hangulatot.