Játék
A PandArte bloggere, Bánhidi Dóra ajánl most nekünk egy egyszerűen kivitelezhető, de nagyszerű otthoni játékot.

A legtöbb kisfiú imád babrálni a legkülönfélébb autókkal, így van ez nálunk is – meséli a PandArte bloggere, Bánhidi Dóra. – Ármin kedvencei a traktorok, a markolók, a szállító-, az építő- és a tűzoltóautók, amikkel szívesen játszik bárhol. Nagyon cuki, mert ha éppen megyünk valahova, akkor is mindkét kezében van egy-egy közülük. Vagyis teljesen rájuk van kattanva, ezért szerettem volna egy kis terepet kialakítani neki a markolós játékokhoz!
A Pinteresten jött velem szembe egy nagyon egyszerű, ám annál nagyszerűbb ötlet: egy műanyag dobozba dobjunk össze homokot kavicsokkal! Így kedvére markolhatja a gyerek a homokot, a kavicsokat, szállíthat ide-oda, na meg építhet. Annyira tetszett neki, hogy gondoltam, megosztom veletek is az ötletet, hátha jól jön mostanában, hiszen a nyár tökéletes alkalom arra, hogy ezt kipróbáljátok.

Így készítettem el

Egy tetszőleges nagyságú doboz kell hozzá – amiből én direkt olyat választottam, ami alacsony, hogy Ármin könnyen bele tudjon nyúlni, akár ülve is –, egy zsák homok (25 kg) és kavicsok.

A kertben készítettem el, de már a teraszunkon tartom, pont azért, hogy ha esetleg esik vagy rosszabb az idő, akkor is tudjon vele játszani a napernyő alatt.

Szerintem ez a megoldás annak is jó, aki emeletes házban lakik, és erkélye van, így lesz egy mini mobil homokozója, tele izgalmas járművel. Mindenki a kedvére szabhatja, hogy mikkel dobja még fel a dobozt. Én autópályát tettem bele, a tetejét pedig, amikor játszunk, a végére támasztom, így azon a lejtőn le is tudnak gurulni az autók. Közlekedési táblákat is el tudnék képzelni meg egy kis benzinkutat, de ilyen játékaink még nincsenek. Remélem, tetszett az ötlet!

Fedeles dobozt válasszunk
Fontos, hogy legyen teteje, amit estére ráteszünk, így például nem ázik el benne a homok, és nem mászik bele semmilyen állatka sem!