Tervezzük a nyarat, és nagy programkeresésben vagyunk? A vakáció minden napjára van egy tippünk!
élménynaptár
e heti tippünk
Szentendre: Éjjel-nappal Fesztivál

Budapestről még hajóval is elindulhatunk, így akár még teljesebbé tehetjük a programot. A kikötőtől egy ugrás az óváros. Bámuljuk a macskaköves utcákat, majd meglátjuk: hoppá, csillár lóg az utcán a fejünk fölött? És ez nem is varázslat? Ráadásul most éjszakára sem zár be a város? Hát ezt mindenképpen látni kell. Na de az már biztos, hogy egy varázsló műve, hogy minden épület színpompás fénybe borul… A gasztronómiai és művészeti programok csak ráadások.

programtervező sablon
Nyomtasd ki, írd tele!
Letöltés

Programok rossz idő esetére

június 15. - június 16.

Irány Kabóciádé!

Veszprém: Kabóciádé Családi Fesztivál – Cirkuszünnep

Gondolnánk, hogy Veszprémben a gyerekek egyik kedvenc szava a kabóca? Állítólag majd’ mindegyik szája mosolyra húzódik, ha meghallja. Hogy miért? Erről a hosszú évek óta nagy népszerűségnek örvendő fesztivál „tehet”. A város egyik legnagyobb gyerekrendezvényén két napra minden család Kabóciádé lakójává válik. Lehet piknikezni a királyi párral, sőt éjszakai kalandtúrán is részt vehetünk Borókával és Habakukkal. Kinyit a Kabóca Házikó a legkisebbeknek, ahogyan kézműves foglalkozásokkal és kreatív játékokkal is készülnek a gyerekek fogadására. A bábszínházról nem is beszélve. Rossz idő esetén sem kell lemondani róla, a szervezők gondoskodnak arról, hogy legyen fedél a fejünk felett.

Jó időreRossz időre

június 19.

Ha szerda, akkor ÓKK

Budapest: Óbudai Kulturális Központ

A nyári szünet alatt több alkalommal is klasszikus bábszínházzal, koncerttel, kreatív kézműves programmal készül az ÓKK. Ezen a szerdán a Budai Bábszínház Kalap, kaland című előadását tekinthetjük meg délelőtt, a kézműveskedés során pedig folttechnikával tanulnak meg könyvborítót készíteni a gyerekek.

Jó időreRossz időre

június 20.

Woody akcióban

Országszerte a mozikban: Toy Story 4

Ma mutatják be a mozikban a Toy Story negyedik részét. Újra találkozhatunk Woodyval, aki még mindig azt tartja legfontosabb feladatának, hogy vigyázzon a gazdájára, legyen szó akár Andyről, akár Bonnie-ról. Aztán Bonnie egy új játékot hoz haza, így Woody megtapasztalhatja, milyen nagy a világ. A szobán kívüli nagy kaland régi és új barátok (többek között egy villa) társaságában vár rá. Korhatár: hat év.

Fizetős programJó időreRossz időre

június 21. - június 23.

Minden, ami fagyi

Budapest: Nagy Budapesti Fagylalt Ünnep

Az Allee Bevásárlóközpont melletti gasztrosétányon rendezik meg idén is a fagylaltünnepet, ahol több mint százféle fagyikülönlegességet lehet majd kóstolni. Ha nem a csoki mellett tette volna le a voksát Gombóc Artúr, most majd megzavarodna a nemzetközi fagylaltcsodákat látva és kóstolva. Lesz jégkrém Japánból, Thaiföldről és természetesen Olaszországból is, ahogyan fagyitorta, fagyiburger és rántott fagyi is! A belépő ingyenes, de a finomságokért fizetni kell.

Jó időreRossz időre

június 22.

Felszállás az éjjeli járatra!

Budapest: Múzeumok éjszakája, Vasúttörténeti Park

Közép-Európa legnagyobb interaktív vasúti parkja idén is várja a látogatókat a Múzeumok éjszakáján. Nem csak kiállításokat tekinthetünk meg, hanem éjnek évadján utazhatunk gőzmozdonnyal, lóvasúttal vagy akár sínautóval is. Melyik kisfiúnak ne lenne álma, hogy ne csak a gyerekszobája szőnyegén vonatozhasson, hanem egyszer kipróbálhassa igazából is ezt az élményt? Ráadásul éjszaka!

Fizetős programJó időreRossz időre

június 22. - június 23.

Irány a Hajógyári!

Budapest: Gyereksziget

Ha idén még nem voltunk kint az Óbudai Hajógyári-szigeten zajló, évek óta nagy népszerűségnek örvendő, júniusi gyerekrendezvényeken, ezen a hétvégén tehetjük meg utoljára. Az Apacuka zenekar minden korosztály számára felhőtlen szórakozást ígér. Bíró Eszter pedig Időradír című koncertjével szerez örömet a kisgyerekeknek. Van természetesen akadálypálya, ha a felesleges energiát kellene levezetni, lehet bicajozni, alkotni fűvel, fával, homokkal. Annyi a program, hogy tényleg érdemes felcímkézni a gyereket, ha esetleg nagy lelkesedésében elkóborolna.

Jó időreRossz időre

június 25.

Az igazi jégvarázs

Budapest: Csodák Palotája, A fagy birodalma – Hőtan, Öveges-terem

A legnagyobb kánikulában nincs is jobb program, mint kicsit lehűteni magunkat valahol. Jégkrém, medence, pláza helyett itt egy nagyszerű lehetőség: váltsunk belépőjegyet a fagy birodalmába. Látványos kísérleti bemutatókon keresztül tapasztalhatjuk meg milyen extrém hőmérsékletek uralkodnak a világban. És hogyan viselkedik az élő szervezet az extrém körülmények között. Van, hogy a nézők közül választják ki a segítőket, és a show után lehet kérdezni is.

Fizetős programJó időreRossz időre

június 28.

Ég és föld között

Kisvárda: Padlás – Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja

A színészek határon innen és túlról azért gyűlnek össze Kisvárdán, hogy a legnagyszerűbb darabokban mutassák meg a tudásukat, és hogy még jobban megszerettessék velünk, nézőkkel a színházat. 28-án a Padlás című Presser–Sztevanovity-darabot mutatja be a Debreceni Csokonai Színház. Ha mi, szülők láttuk már az ikonikus darabot, vigyük el rá nagyobbacska gyerekünket is. Ha pedig anno lemaradtunk róla, akkor épp itt az ideje, hogy az egész család együtt énekelje a Szilvásgombóc című számot.

Fizetős programJó időreRossz időre

június 29. - június 30.

Buli az Öreg-tó partján

Tata: Víz, zene, virág

A család és a barátok ünnepe idén is kihagyhatatlan program. A Szipi-sziget gyerekprogramjai a Tóparti sétányon lesznek az Esterházy-lovarda előtt. Szerveznek pontgyűjtő játékot is, amelynek keretében ismeretterjesztő és interaktív programokkal várják az érdeklődőket. A Tappancs Állatotthon felelős állattartásra tanít, de lesz igazi játék is Paprika Jancsi felügyeletével, aki a Csúzlizdáját is magával hozza.

Fizetős programJó időreRossz időre

július 1.

Állatkerti cápaetetés

Nyíregyháza: Sóstó Zoo

Ha régóta fontolgatjuk, hogy elmegyünk és megnézzük a sokat emlegetett nyíregyházi állatkertet, ezen a nyáron tényleg érdemes időt szánni rá. 2015-ben megkapta az Európa legjobb állatkertje címet is, és mindig kitalálnak valami attrakciót. Hétfőnként és szerdánként például cápaetetés van az ócenáriumban – na persze csak nézni lehet, hogyan tízóraiznak a cápák. De ez éppen elég élménynek, nem igaz?

Fizetős programJó időreRossz időre

július 2.

Bábtervezés mesterfokon

Bábtervezés mesterfokon

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet Bábtára és a Budapest Bábszínház közös kiállítását nézve jól érezheti magát gyerek és szülő is egyaránt. Érdekes összehasonlítani, hogyan változott bizonyos mesehősök megformálása az évek előrehaladtával. Milyen volt Csipkerózsika egy évtizedekkel ezelőtt készített bábként, és hányféle lehet Aladdin vagy éppen maga az ördög? A tárlat augusztus 31-ig megtekinthető.

Jó időreRossz időre

július 3.

Vár Jack Sparrow!

Siófok: Kincskereső kalóz gyerek show

Kisfiúk, kislányok álma, hogy egyszer felszállhassanak egy igazi kalózhajóra, pont olyanra, mint amiket a mesékben látnak. Szerencsére van erre lehetőség, sőt maga Jack Sparrow kapitány is megjelenik a fedélzeten. A magyar tengerre Siófokról hajózunk ki, az út alatt ki lehet próbálni az interaktív játszóházat, és lesz kalózshow is. Természetesen lehet jelentkezni kapitánynak is, készül palackposta, és remélhetőleg kincsekre is lelünk az út végén. A kifutás pontos időpontját érdemes indulás előtt ellenőrizni!

Fizetős programJó időreRossz időre

július 4.

Rendhagyó történelemóra

Budapest: Várkert bazár – A nagy háború – és akik otthon maradtak

12-14 éves gyerekeknek szóló múzeumpedagógiai foglalkozás, mindösszesen másfél órában. Megtudhatjuk, hány hét alatt érkezett meg a tábori postával a levél, hogyan hatott a divatra, az étkezésre vagy akár a dísztárgyakra a háború. Az átlagember szemével, testközelből tapasztalhatjuk meg, milyen lehetett több mint száz éve a katonák és az otthon maradt szeretteik élete. A program regisztrációhoz kötött, gyerekeknek ingyenes, de szülőknek kedvezményes belépőjegyet kell fizetni.

Fizetős programJó időreRossz időre

július 5. - július 7.

Miénk a város!

Győr: Győrkőcfesztivál

Nem túlzás azt állítani, hogy a Vaskakas Bábszínház szervezésében zajló esemény idején egész Győr egyetlen nagy játszótérré változik. És milyen izgalmas az egy gyerek számára, amikor a város kulcsát a város vezetője, a polgármester tényleg, ünnepélyesen odaadja a kicsiknek!

Jó időreRossz időre

július 8.

Repülünk a reneszánszba

Debrecen: Panoptikum kiállítás

Megismerkedhetünk Mátyás király udvarával, méghozzá a CodEx Mátyás király Panoptikumban. Megnézhetjük, milyen lehetett igazságos királyunk udvarában sétálni, a figurák öt enteriőr és több témakör köré szerveződnek. Megjelenik a fekete sereg, szó lesz a művészetekről, vallásról, tudományról, és persze a szerelemről is. Egész nyáron várja kis látogatóit a reneszánsz időutazás, korhű díszletben.

Jó időreRossz időre

július 9.

Buli a gazdi háta mögött

Országszerte a mozikban: Kis kedvencek titkos élete 2.

Elstartolt a mozikban a Kis kedvencek titkos életének a második része. Még mi, felnőttek is emlékszünk a tacskóra, aki egy piros konyhai robotgéppel masszírozta a hátát, ugye? Még jó, hogy ott a helyünk a gyerekekkel a moziban most is. A második rész is arról szól, mint az első: mit művelnek házi kedvenceink, ha mi kitesszük a lábunkat a lakásból. Korhatár: 6 év

Fizetős programJó időreRossz időre

július 10.

Boribon-rajongók, figyelem!

Balatonfenyves: Fenyvesi Gyerekszínpad

Marék Veronika hőseinek, Boribonnak és Annipanninak a történetei szerencsére a Balatonnál is megtalálnak minket. A kislány és mackójának egyik meséjét, a Boribon cicáját a Nefelejcs Bábszínház előadásában nézhetjük meg a Fenyvesi Gyerekszínpadon. A dalok szövegének nagy részét is Marék Veronika jegyzi, a Nefelejcs Bábszínház előadása a Boribon cicája és a Jó éjszakát Annipanni mesék alapján készült.

Fizetős programJó időreRossz időre

július 14.

Alma-parti

Budapest: Minimax gyerekhajó

Délelőtt 11-kor indul útjára a hajó, és szinte rögtön rá is zendít az Alma együttes. Kicsik-nagyok kedvence gondoskodik a jó hangulatról, lehet énekelni, ugrálni, táncolni. A nagyobbacskák, vagy akik elfáradtak, gyönyörködhetnek a Dunáról a kilátásban: ott a Parlament, ott a Vár, ott pedig a Gellérthegy! Ha ez sem volna elég, rendelkezésre állnak társasjátékok, kreatív asztal, sőt, az egészen apróknak is van játéksarok.

Fizetős programJó időreRossz időre

július 15.

Bábos móka

Ábrahámhegy: Kalap Jakab

Kalap Jakabot, az ötgyermekes apukát koncertjeiről és bábelőadásairól is ismerhetik a gyerekek. A bábszínház nagy népszerűségnek örvend nemcsak a gyerekek, hanem a szülők, pedagógusok körében is. Többek között azért, mert az alkotók aktuális, mai témákat is feldolgoznak, a kicsik számára is jól befogadható módon. Népszerű meséikben többek között a természet védelmére hívják fel a figyelmet, de persze szó esik a barátság fontosságáról és a hűségről. A hangulat mindig jó, a csapat törekszik rá, hogy a gyerekek sokat nevessenek. Fontos: délelőtt Siófokon lép fel Kalap Jakab.

Fizetős programJó időreRossz időre

június 26.

Repülőcirkusz

Budapest: Fővárosi Nagycirkusz

A Fővárosi Nagycirkusz Repülőcirkusz című előadását a Dumbo című Disney-klasszikus mozifilm ihlette. A show-ban világszerte elismert artistaművészek produkcióit vonultatják fel. Nagyobb gyerekeknek és szülőknek is kiváló kikapcsolódás. Pláne a bohócpáros miatt, akik nem a klasszikus iskolát képviselik, de fergetegesen viccesek.

Fizetős programJó időreRossz időre

július 13.

Közös társasjátékozás

Budapest: Mesemúzeum

A kétórás elfoglaltság lényege, hogy hattól tizenkét éves korig a legkülönbözőbb társasjátékokat próbálhatják ki a gyerekek. Ha a többségét a mienk már ismerné, akkor azért érdemes ellátogatni, mert itt idegen gyerekekkel szemben kell helyt állnia, természetesen a mi felügyeletünk alatt. Idegen közegben alkalmazkodni, figyelni márpedig mindig tanulságos.

Fizetős programJó időreRossz időre

július 17.

Improvizációs parti

Kecskemét: Meseudvar

Cifra mesterségek címmel ad elő vásári komédiát a BaHorKa Társulat. Az improvizációs folklórszínház a Hírös Agóra-Ifjúsági Otthon udvarán szórakoztatja a kicsiket és nagyokat. A zenés-mesés interaktív előadáson kívül lesz kézműves foglalkozás, mesebeli uzsonna és tombola is.

Fizetős programJó időreRossz időre

július 19. - július 21.

Ökufalu, másképp

Somogyvámos: Krisna-völgyi búcsú

A családi élményfesztivál nemcsak arról szól, hogy bemutassák nekünk a krisnás szokásokat. Igazi kikapcsolódásra számíthatunk, ha odalátogatunk a völgybe – Balatonlelle és Kaposvár közé félúton. Lesz ökofalu-bemutató, jógázás, zene, tánc, indiai esküvő, pantomim, kézműveskedés, tehát sok-sok családi és gyerekprogram. Sőt, még a tehenészet, vagy a helyi iskola mindennapjaiba is bekukkanthatunk.

Fizetős programJó időreRossz időre

július 20.

Vigyázz, sárkány!

Hollókő: Mesés várjátékok

Ez a nap nevezetes lesz: a sárkány ellen mennek harcba a gyerekek! A kicsik közben megismerkedhetnek a középkori lovagok ruházatával, fegyverzetével is. De aki nem akar megküzdeni a füstöt okádó sárkánnyal, mehet kincsre vadászni vagy éppen lakomázni.

Jó időreRossz időre

július 22.

Simba visszatér!

Országszerte a mozikban: Az oroszlánkirály

A nagysikerű mozifilmnek várva-várt feldolgozása már a mozikban vár kicsiket és nagyokat. Pumbaa, Simba, Zordon, Timon, Mufasa, hogy csak néhány nevet említsünk a csodálatos mozifilmből, aminek az eredeti, immár huszonöt éves verzióját is biztosan ismerik a gyerekek. Az oroszlánok és hiénák meséjét a Disney most élő szereplőssé tette, ami annyit jelent, hogy élő tájakon, számítógépes figurákkal elevenedik meg az Oroszlánkirály. Korhatár: hat év.

Fizetős programJó időreRossz időre

július 19. - július 28.

Kerekítő, koncert, kavalkád

Kapolcs: Művészetek Völgye

Egy-két napra idén is érdemes ellátogatni a Művészetek Völgyébe. Közel Tapolca, akad szállás, és akkor már reggel ott kezdhetünk a Kaláka Versudvarban, hogy höcögjünk a gyerekkel a Kerekítő mondókás könyvei nyomán. Mondókázzunk, játsszunk, énekeljünk, hogy jól induljon a nap.

Jó időreRossz időre

július 26.

Vonattal a bábszínházba!

Bük: Mesevonat

A büki mesevonat idén is járja a város utcáit. 26-án például reggel kilenctől veszi fel a vonat a kis lurkókat a szállodák elől, hogy aztán tíz órára elszállítsa őket a Koczán-házba a Szamóca-színház bábelőadására. Az előadás zenés lesz, és nemcsak bábok szerepelnek benne, hanem élőjátékra is sor kerül.

Fizetős programJó időreRossz időre

július 27. - augusztus 4.

Csukás István-rajongóknak

Balatonszárszó: Sárkányfesztivál

A Csukás Színház immár kilencedik alkalommal várja a gyerekeket balatoni mesefesztiváljára. A népszerű meseíró még népszerűbb mesefiguráival találkozhatunk, természetesen Süsüvel is. A bő egy hét leforgása alatt lesz többek közt mesejátékok és koncertek sora, óriásbábos utcaszínház, tűzzsonglőrshow, kézműves foglalkozás, táncház.

Fizetős programJó időreRossz időre

július 28.

Buli van!

Szentendre: Apacuka-koncert

A Duna partján található Dunaparti Művelődési Házban lép fel az Apacuka zenekar. A Szamos Cukrászda és egy patakparti séta után nincs is jobb gyerekprogram ennél. Élőzenekaros koncertjeik interaktívak, játékosak, lehet táncolni is, a dalaik stílusa igen változatos. Számíthatunk rockra, diszkósra, funkyra, talán még a szülők is táncra perdülnek.

Fizetős programJó időreRossz időre

július 29.

A hullámok hátán

Balatonboglár: Varázshajó

Ez a hajó a Balaton hullámain viszi a varázslat birodalmába a kicsiket! Egyik ámulatból a másikba eshet itt a gyerekünk, hiszen kalózokkal, bűvészekkel, bohócokkal találkozhat. Az egyórás kirándulásra más napokon is van lehetőség, részletek a honlapon.

Fizetős programJó időreRossz időre

július 30.

Készítsünk ékszert!

Gyenesdiás: Kézműveskuckó

Ha szívesen teszi próbára a kézügyességét gyerekünk, minden kedden délelőtt Gyenesdiáson van alkalma ékszereket vagy akár tarsolyt is készíteni. A helyszín egy 19. században épült felújított Pásztorház, ahol autentikus falusi hangulat vár ránk. A foglalkozások során a gyerekek bőrrel, fonallal, gyönggyel dolgoznak. A házban meg lehet tekinteni az Avar történeti kiállítást is.

Fizetős programJó időreRossz időre

július 31.

Ott repül a sólyom!

Balatonszentgyörgy: Solymászbemutató

A Balaton nyugati csücskében található a Csillagvár múzeum. Sok egyéb mellett ez ad otthont a solymászbemutatónak, és nemcsak nézhetjük az idomított madarak reptetését, hanem a kezünkre is teszik őket, amit természetesen meg is lehet örökíteni. Júliusban és augusztusban minden szerdán van erre lehetőség.

Fizetős programJó időreRossz időre

augusztus 3.

Ahol zsiványságot tanítják

Zirc: Bakonyi Betyárnapok

Nem véletlen, hogy a Bakonyban idén már 21. alkalommal kerül sor erre a rendezvényre, ahol az egész család kikapcsolódhat. Lesz betyártanoda, betyáravatás, népi játékpark. Lehet kézműveskedni, lovas ügyességi versenyt és felvonulást nézni, és persze jókat enni. Egyaránt ajánlott kicsiknek és nagyoknak, fiúknak és lányoknak.

Jó időreRossz időre

augusztus 4.

Győz a szerelem!

Szentendre: A malacon nyert királylány – mesejáték

Vajon a kanászlegény vagy a beképzelt gróf nyeri el a királylány kegyeit a Majorka Színház előadásában? Ha a címből nem derülne ki, a mesejáték végére már biztosan mindegyik kisgyerek tudni fogja, hogy a malactáncoltató vidám fiúknak jobbak az esélyei a királylányoknál, mint a rátarti előkelőségeknek.

Fizetős programJó időreRossz időre

augusztus 5. - augusztus 11.

Mert táncolni jó

Gyöngyös: Nemzetközi Folklórfesztivál

Ha nem tudjuk, milyen hobbit válasszon gyerekünk, a különböző lehetőségek felvonultatása közé érdemes a néptáncot is beilleszteni. Főként, ha ilyen grandiózus eseményen mutathatjuk meg neki, mi fán terem a világban ez a művészeti ág. A nyitó- és a zárógálán a nézőtéren egy gombostűt nem lehet leejteni, kisfiúk-kislányok sétálnak büszkén a bemutatkozó külföldi csoportok élén az országukat prezentáló táblákkal.

Fizetős programJó időreRossz időre

augusztus 5. - augusztus 9.

Állati mulatság

Szigetvár: Állatbemutató

Lovaglás és állatok iránt érdeklődő gyerekeket vár a szigetvári várba a Bársony és Handicap Alapítvány. A lovakon kívül kutyák, vadászgörények és nyulak ellátását, ápolását, takarítását tanulhatják meg az érdeklődők, és természetesen lehet lovagolni tanulni is. Szó lesz még többek között kutyaidomításról és a felelős állattartásról is. Elsősorban tábor jellegű, de napi jegyet is lehet váltani.

Fizetős programJó időreRossz időre

augusztus 8. - augusztus 11.

Játékbirodalom

Zamárdi: Balatoni játszadalom

A mai gyerekeknek számtalan meglepő, új szórakozási lehetőséget nyújt a balatoni rendezvény, amelynek keretében megpróbálják megmutatni, hogy a régmúltban hogyan is játszottak a gyerekek. A Balaton közelsége persze csábít: persze hogy lesz vicces vízijárgány-bemutató is.

Jó időreRossz időre

augusztus 10. - augusztus 11.

Picicica akcióban

Gyula: Minimax családi hétvége

A gyulai Várfürdőben található Aquapalotában ezen a szombaton és vasárnapon is találkozhatunk a népszerű minimaxos Picicicával – ahogyan július 22. és augusztus 25. között minden hétvégén. Egy kis csúszdázás és egy kis pancsolás közt – hogy véletlenül se unatkozzanak a gyerekek –, a Minimax animátorai gondoskodnak a szórakoztatásukról.

Fizetős programJó időreRossz időre

augusztus 11. - augusztus 19.

Duna-parti koncertek

Szigetszentmiklós: Summerfest fesztivál

Az évtizedes hagyományokkal bíró Summerfest nemzetközi fesztivál helyszínei: Tököl, Százhalombatta, Szigetszentmiklós. Utóbbi – a fővároshoz igen közeli – városba nemcsak a csodaszép Duna-part miatt érdemes ellátogatni, hanem össze lehet kötni a rendezvénnyel is. Szülőknek is nagyon jó programokat (például koncerteket is) kínálnak, de a gyerekeket is lekötik: kézműves foglalkozások közül választhatnak a fesztiválsátorban, és ha kedvük tartja, vitézi próbatételeket is kiállhatnak.

Jó időreRossz időre

augusztus 16.

Gingalló, vissza!

Veszprém: Szalóki Ági-koncert

Szalóki Ági tényleg azaz előadó, aki zenéjével nullától 99 éves korig képes szórakoztatni. Veszprémben a gyerekeknek ad koncertet, ahol természetesen fel fog csendülni mindannyiuk kedvence, a Gingalló is.

Fizetős programJó időreRossz időre

augusztus 19.

Varázsolni tudni kell

Ópusztaszer: Nemzeti Történeti Emlékpark

Számtalan okot tudunk mondani, amiért érdemes Egerbe kirándulni, például az Érsekkerti Nyári Játékok. A Pinceszínház előadásában ezen a napon egy mesejátékot mutatnak be – két időpont is lesz, délelőtt és délután. A zenés darab barátságról, árulásról, bocsánatkérésről szól, és persze egy varázsládáról. Megtudhatjuk, hogy nem mindenki az, aminek mutatja magát, és nem mindenki tökéletes.

Fizetős programJó időreRossz időre

augusztus 21.

Mint a középkorban

Visegrád: Lovagi torna

Ha nem jártunk idén a palotafesztiválon, elkeseredésre semmi ok, van lehetőségünk megmutatni a gyerekünknek, hogyan is zajlottak a középkorban a lovagi tornák. A Szent György Lovagrend tagjai látványos előadáson mutatják be, hogyan küzdöttek a 14. századi Visegrádon a harcosok a király kegyeiért. A program attól lesz még izgalmasabb, hogy a műsor előtt király- és királynéválasztásra is sor kerül – a közönség tagjai közül –, és az uralkodók természetesen palástot és koronát is kapnak. Szerdánként és szombatonként is várják a látogatókat.

Fizetős programJó időreRossz időre

augusztus 22. - augusztus 24.

Balatoni bohóckodás

Vonyarcvashegy: Pontyfesztivál

Mindjárt vége a nyárnak, bele kell húzni! Ha még nem voltunk a Balatonnál idén, akkor azért, ha meg már voltunk, de nem tudunk vele betelni, akkor pedig azért érdemes elmenni a „Ponty így jó” fesztiválra. Tökéletes alkalmat ad arra, hogy a család apraja-nagyja jól érezhesse magát. A halételkóstoláson kívül természetesen lesz kézműves vásár is, a Rendezvénytéren pedig sok nagyszerű műsor. Augusztus 22-én például Tüsi bohóc szórakoztatja az apró termetű nagyérdeműt, és lesz cirkusz is! Érdemes a többi napot is megnézni!

Jó időreRossz időre

augusztus 23. - augusztus 25.

Mindjárt itt a suli…

Pécs: Szamárfül Családi Fesztivál

Ez a már hagyományosnak számító rendezvény bizony elismerten szünidő-búcsúztató fesztivál, úgyhogy ott a helyünk, hogy erőt gyűjtsünk az iskolakezdéshez. A Zsolnay Kulturális Negyedben várnak Sanyi csacsi és barátai immár nyolcadik alkalommal. Lesz Kincses piac, élményműhely, kézműveskedés, bűvészshow és persze előadások. A negyed állandó kiállításai is nyitva lesznek természetesen, a planetárium (külön korcsoportoknak szóló előadásokkal), a Csodák Palotájára hasonlító Labor – Interaktív Varázstér.

Fizetős programJó időreRossz időre

augusztus 22. - augusztus 25.

Édesség mindenekfelett

Szerencs: Csokoládéfesztivál

Több mint tíz éve már, hogy Szerencsen, a Rákóczi-várban megrendezik az országos csokifesztivált. Aki szereti a csokit, annak ott a helye! Nem véletlenül díszeleg Gombóc Artúr sem a fesztivál plakátján. A szerencsi csokit minden szülő ismeri, itt az ideje, hogy gyerekünk is megtapasztalja, többek között, hogy honnan származnak a ma már ikonikusnak számító magyar retró édességek. Persze lesznek kulturális programok, sportversenyek, még „csokoládé kalandpark” is, de minden az édességkóstolók, bemutatók körül fog forogni.

Fizetős programJó időreRossz időre

augusztus 25.

Pórul jársz, Döbrögi!

Mórahalom: Lúdas Matyi

A Patkó Lovas és Szabadtéri Színház előadásában tekinthetjük meg a Lúdas Matyit. Jó tudni, hogy bár félig nyitott az ezer fő befogadására alkalmas lovarda, mégis eső ellen is védett, és ha lovas műsorra kerül sor benne, akkor állatsimogatóval is egybekötik a produkciót. A mai napon együtt számolhatjuk a gyerekkel, vajon még mindig háromszor adja-e vissza Lúdas Matyi Döbröginek a verést.

Fizetős programJó időreRossz időre

augusztus 26.

Walt Disney is ámulna

Gyula: Babakiállítás

Gyulát szinte lehetetlen elkerülni, akár a nyári szezonban, akár az évben. Nem elég, hogy szinte mediterrán az időjárása, ott a gyógyvíz, a kitűnő szállodák, a várszínház, de még ezek mellett is törekszik arra a város, hogy odacsábítsa az ország minden tájáról a vendégeket. Gyerekünket ezen a hétvégén például a Gyulavári Kastélyban megrendezett Mesés Babaház babakiállítással nyűgözhetjük le. Főként azért, mert nemcsak művészi igényességgel elkészített és felöltöztetett babák sorakoznak fel, hanem csupa ismerős alak is: Pocahontas, Hófehérke és a többi mesekönyvből, filmről megszeretett mesehős. Augusztus 31-ig tart nyitva a tárlat.

Fizetős programJó időreRossz időre

augusztus 28.

Őseink nyomában

Gyenesdiás: Vasverő műhely

Gyenesdiás igazán családbarát üdülőfalu, tényleg igyekeznek gondoskodni arról, hogy legyen elég élmény, a strandoláson kívül is. Érdemes ellátogatni a Vasverő műhelybe is, ahol a kovács látványosan kalapálja az izzó vasat. Őseink a kovácsmesterséget már a honfoglalás előtt is űzték, a magyaroknak így tényleg testhezálló a mondás, hogy addig ütjük a vasat, amíg a meleg.

Fizetős programJó időreRossz időre

augusztus 29.

Vár a mesevilág

Bikal: Élménybirtok

Még pár nap, és újra itt az ovi, a suli, de most még bátran elkalandozhatunk egy igazi mesebirodalomba. A bikali élménybirtokon boszorkányház, állatudvar, mesebarlang várja a látogatókat. Meghallgathatjuk a Róka és a holló történetét és még más tanulságos mesét. Felvehetünk korhű ruhát, és tényleg a középkorba repíthetjük magunkat. Ezen a nyáron utolsó alkalommal, de természetesen korábban számos lehetőség adódik rá.

Fizetős programJó időreRossz időre

augusztus 31.

Családban a megoldás

Gyula: Kulcskereső játék

Szabadulószoba a gyulai várban, az erődítmény mélyén? Különlegesen hangzik, ugye? Ráadásul a játékot úgy tervezték, hogy családok játszhassák. A játék kialakításánál fontos szempont volt a kisgyerekek figyelembevétele is, nincsen ijesztő helyszín, rémisztő feladat. A feladatsort általános iskolásokra szabták.

Fizetős programJó időreRossz időre

július 5. - július 7.

Balatoni buli

Keszthely: KeszthelyFest

Ha a Balaton környékén nyaralunk, július első hétvégéjén látogassunk el a magyar tenger fővárosába. Hatodik alkalommal rendezik meg a KeszthelyFestet, ahol a felnőtteknek és a gyerekeknek szóló programok remekül megférnek egymás mellett. Míg előbbieknek Caramel, a Hooligans vagy az Irie Maffia zenél, addig a Várkert árnyas szegletében, a Gyermekligetben játszóházzal, koncertekkel, bábelőadásokkal, játékparkkal szórakoztatják a gyerekeket.

Jó időreRossz időre

július 16.

Azok a gőzhajók!

Budapest: Kossuth Múzeumhajó

A Kossuth Múzeumhajón, ami a fővárosi Vigadó tér 2-es kikötőjében áll, első alkalommal tartanak múzeumpedagógiai foglalkozást a nyári szünetben. A program – a szakemberek szerint – már egy ötéves gyereket is leköt. A kicsik-nagyok felfedezhetik az egykori gőzhajót, közben megtekinthetik az állandó kiállítást, majd részt vehetnek a szórakoztató foglalkozáson. Az időpont fix: 11 és 13 óra között. Előzetes regisztráció szükséges a részvételhez.

Fizetős programJó időreRossz időre