Tervezzük a nyarat, és nagy programkeresésben vagyunk? A vakáció minden napjára van egy tippünk!
élménynaptár
e heti tippünk
Szentendre: Éjjel-nappal Fesztivál

Budapestről még hajóval is elindulhatunk, így akár még teljesebbé tehetjük a programot. A kikötőtől egy ugrás az óváros. Bámuljuk a macskaköves utcákat, majd meglátjuk: hoppá, csillár lóg az utcán a fejünk fölött? És ez nem is varázslat? Ráadásul most éjszakára sem zár be a város? Hát ezt mindenképpen látni kell. Na de az már biztos, hogy egy varázsló műve, hogy minden épület színpompás fénybe borul… A gasztronómiai és művészeti programok csak ráadások.

programtervező sablon
Nyomtasd ki, írd tele!
Letöltés

Fizetős programok

június 18.

Indulhat a nyomkeresés!

Szilvásvárad: Az időutazó

A szabadtéri sci-fi játék egyáltalán nem könnyű kaland, 2-6 fős csapatokban kell megoldanunk a rejtélyt, keresnünk a nyomokat, megfejteni a rejtélyeket, és megtalálni az időgépet. A kétórás játék során 4 kilométert bandukolhatunk Szilvásváradon, így túrának sem utolsó a jövőt kutató izgalmas kaland. Tizennégy éves kortól ajánlott, minden nap játszható.

Fizetős programJó időre

június 20.

Woody akcióban

Országszerte a mozikban: Toy Story 4

Ma mutatják be a mozikban a Toy Story negyedik részét. Újra találkozhatunk Woodyval, aki még mindig azt tartja legfontosabb feladatának, hogy vigyázzon a gazdájára, legyen szó akár Andyről, akár Bonnie-ról. Aztán Bonnie egy új játékot hoz haza, így Woody megtapasztalhatja, milyen nagy a világ. A szobán kívüli nagy kaland régi és új barátok (többek között egy villa) társaságában vár rá. Korhatár: hat év.

Fizetős programJó időreRossz időre

június 22.

Felszállás az éjjeli járatra!

Budapest: Múzeumok éjszakája, Vasúttörténeti Park

Közép-Európa legnagyobb interaktív vasúti parkja idén is várja a látogatókat a Múzeumok éjszakáján. Nem csak kiállításokat tekinthetünk meg, hanem éjnek évadján utazhatunk gőzmozdonnyal, lóvasúttal vagy akár sínautóval is. Melyik kisfiúnak ne lenne álma, hogy ne csak a gyerekszobája szőnyegén vonatozhasson, hanem egyszer kipróbálhassa igazából is ezt az élményt? Ráadásul éjszaka!

Fizetős programJó időreRossz időre

június 24.

Szentjánosbogár-rajzás

Alcsút: Alcsúti Aborétum

Ma van az utolsóelőtti nap, hogy este szentjánosbogarakat nézhetünk az arborétumban. Kicsiknek-nagyoknak jó szórakozás az egyre nagyobb sötétségben bolyongani, és figyelni, hátha feltűnik valahol egy világító bogár. Van, hogy egyhez sincs szerencséje az aktuális kirándulócsapatnak, és mégis jó móka az éjszakai sétálás. De van, hogy csak új rajzanak a bogarak – az pedig felejthetetlen élmény! Érdemes a Facebook-oldalukat is rendszeresen nézni az akár óránként frissülő információkért.

Fizetős programJó időre

június 25.

Az igazi jégvarázs

Budapest: Csodák Palotája, A fagy birodalma – Hőtan, Öveges-terem

A legnagyobb kánikulában nincs is jobb program, mint kicsit lehűteni magunkat valahol. Jégkrém, medence, pláza helyett itt egy nagyszerű lehetőség: váltsunk belépőjegyet a fagy birodalmába. Látványos kísérleti bemutatókon keresztül tapasztalhatjuk meg milyen extrém hőmérsékletek uralkodnak a világban. És hogyan viselkedik az élő szervezet az extrém körülmények között. Van, hogy a nézők közül választják ki a segítőket, és a show után lehet kérdezni is.

Fizetős programJó időreRossz időre

június 27.

Esti séta az állatkertben

Budapest: Fővárosi Állat- és Növénykert

Ez a program kihagyhatatlan! Bekukkanthatunk a kulisszák mögé – az állatorvosi rendelőbe, a takarmánykonyhára, lezárt akváriumokba –, és persze kileshetjük az állatok éjszakai életét. Nem vagyunk tapintatlanok, az állatok már megszokták: a nyári hónapokban csütörtök esténként éjszakai látogatók érkeznek hozzájuk. Várnak minket a zsiráfok, a kígyók, és a tapírok is alig várják, hogy kilessük őket hálósipkában. Dzsungelkaland Budapesten!

Fizetős programJó időre

június 28.

Ég és föld között

Kisvárda: Padlás – Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja

A színészek határon innen és túlról azért gyűlnek össze Kisvárdán, hogy a legnagyszerűbb darabokban mutassák meg a tudásukat, és hogy még jobban megszerettessék velünk, nézőkkel a színházat. 28-án a Padlás című Presser–Sztevanovity-darabot mutatja be a Debreceni Csokonai Színház. Ha mi, szülők láttuk már az ikonikus darabot, vigyük el rá nagyobbacska gyerekünket is. Ha pedig anno lemaradtunk róla, akkor épp itt az ideje, hogy az egész család együtt énekelje a Szilvásgombóc című számot.

Fizetős programJó időreRossz időre

június 29.

Egri vigasság

Eger: Kaláka Fesztivál

Negyvenedik születésnapját ünnepli idén a Kaláka Fesztivál. Szombaton, a Csupa Csoda Vándor Játszótéren egész délelőtt lesz interaktív program a gyerekeknek, de természetesen színházi előadás és koncert is. A Kereplő Színház a Csizmás Kandúr meséjét hozza el, az Apnoé zenekar pedig a Kincskereső Kisködmönről mesél. És természetes, hogy a Kaláka is fellép: fél tizenkettőtől ad koncertet, hogy mindenki odaérjen.

Fizetős programJó időre

június 29. - június 30.

Buli az Öreg-tó partján

Tata: Víz, zene, virág

A család és a barátok ünnepe idén is kihagyhatatlan program. A Szipi-sziget gyerekprogramjai a Tóparti sétányon lesznek az Esterházy-lovarda előtt. Szerveznek pontgyűjtő játékot is, amelynek keretében ismeretterjesztő és interaktív programokkal várják az érdeklődőket. A Tappancs Állatotthon felelős állattartásra tanít, de lesz igazi játék is Paprika Jancsi felügyeletével, aki a Csúzlizdáját is magával hozza.

Fizetős programJó időreRossz időre

július 1.

Állatkerti cápaetetés

Nyíregyháza: Sóstó Zoo

Ha régóta fontolgatjuk, hogy elmegyünk és megnézzük a sokat emlegetett nyíregyházi állatkertet, ezen a nyáron tényleg érdemes időt szánni rá. 2015-ben megkapta az Európa legjobb állatkertje címet is, és mindig kitalálnak valami attrakciót. Hétfőnként és szerdánként például cápaetetés van az ócenáriumban – na persze csak nézni lehet, hogyan tízóraiznak a cápák. De ez éppen elég élménynek, nem igaz?

Fizetős programJó időreRossz időre

július 3.

Vár Jack Sparrow!

Siófok: Kincskereső kalóz gyerek show

Kisfiúk, kislányok álma, hogy egyszer felszállhassanak egy igazi kalózhajóra, pont olyanra, mint amiket a mesékben látnak. Szerencsére van erre lehetőség, sőt maga Jack Sparrow kapitány is megjelenik a fedélzeten. A magyar tengerre Siófokról hajózunk ki, az út alatt ki lehet próbálni az interaktív játszóházat, és lesz kalózshow is. Természetesen lehet jelentkezni kapitánynak is, készül palackposta, és remélhetőleg kincsekre is lelünk az út végén. A kifutás pontos időpontját érdemes indulás előtt ellenőrizni!

Fizetős programJó időreRossz időre

július 4.

Rendhagyó történelemóra

Budapest: Várkert bazár – A nagy háború – és akik otthon maradtak

12-14 éves gyerekeknek szóló múzeumpedagógiai foglalkozás, mindösszesen másfél órában. Megtudhatjuk, hány hét alatt érkezett meg a tábori postával a levél, hogyan hatott a divatra, az étkezésre vagy akár a dísztárgyakra a háború. Az átlagember szemével, testközelből tapasztalhatjuk meg, milyen lehetett több mint száz éve a katonák és az otthon maradt szeretteik élete. A program regisztrációhoz kötött, gyerekeknek ingyenes, de szülőknek kedvezményes belépőjegyet kell fizetni.

Fizetős programJó időreRossz időre

július 6.

A kiskakas gyémánt félkrajcárja

Budapest: Városmajori Szabadtéri Színpad

A délelőtti, mindössze 45 perces zenés előadásra a Budapesti Nyári Fesztivál keretein belül kerül sor. A kiskakas és a török szultán viaskodását elmesélő történet előtt a gyerekek megismerkedhetnek a hangszerekkel, hogy könnyebben megérthessék a zene nyelvén is a mesejátékot. Az illusztrációk is egészen különlegesek lesznek, a helyszínen alakulnak, lesz mire figyelni a lurkóknak.

Fizetős programJó időre

július 9.

Buli a gazdi háta mögött

Országszerte a mozikban: Kis kedvencek titkos élete 2.

Elstartolt a mozikban a Kis kedvencek titkos életének a második része. Még mi, felnőttek is emlékszünk a tacskóra, aki egy piros konyhai robotgéppel masszírozta a hátát, ugye? Még jó, hogy ott a helyünk a gyerekekkel a moziban most is. A második rész is arról szól, mint az első: mit művelnek házi kedvenceink, ha mi kitesszük a lábunkat a lakásból. Korhatár: 6 év

Fizetős programJó időreRossz időre

július 10.

Boribon-rajongók, figyelem!

Balatonfenyves: Fenyvesi Gyerekszínpad

Marék Veronika hőseinek, Boribonnak és Annipanninak a történetei szerencsére a Balatonnál is megtalálnak minket. A kislány és mackójának egyik meséjét, a Boribon cicáját a Nefelejcs Bábszínház előadásában nézhetjük meg a Fenyvesi Gyerekszínpadon. A dalok szövegének nagy részét is Marék Veronika jegyzi, a Nefelejcs Bábszínház előadása a Boribon cicája és a Jó éjszakát Annipanni mesék alapján készült.

Fizetős programJó időreRossz időre

július 12.

Nemecsek és társai

Balatonakali: Pál utcai fiúk

Ha láttuk a Vígszínházban azért, ha nem, azért. Ha olvasta már a gyerek, azért, ha nem, azért. Molnár Ferenc világhírű regényében a főhősök, Nemecsek, Boka és Áts Feri a barátságra, az árulás természetére, az esendőségre, a hazaszeretetre és a hősiességre tanítják a kicsiket és a nagyokat. A Pál utcai fiúk vígszínházi változata ezúttal a Pannon Várszínház előadásában látható.

Fizetős programJó időre

július 12. - július 14.

Palotás játékok

Visegrád: Visegrádi Palotajátékok

Szinte mindenki hallott már a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokról, de kevesebben tudják, hogy a 35. alkalommal megrendezett fesztivál a középkor egyik legfontosabb eseményének, az 1335-ös visegrádi királytalálkozónak állít emléket. Lesznek lovagi tornák, királyi menet, fáklyás felvonulás – minden, ami gyerekünket érdekelheti egy középkori várban sétálva. Tartanak vásárt, lesznek koncertek – de a szülők kedvére királyi borudvart is felállítanak.

Fizetős programJó időre

július 14.

Alma-parti

Budapest: Minimax gyerekhajó

Délelőtt 11-kor indul útjára a hajó, és szinte rögtön rá is zendít az Alma együttes. Kicsik-nagyok kedvence gondoskodik a jó hangulatról, lehet énekelni, ugrálni, táncolni. A nagyobbacskák, vagy akik elfáradtak, gyönyörködhetnek a Dunáról a kilátásban: ott a Parlament, ott a Vár, ott pedig a Gellérthegy! Ha ez sem volna elég, rendelkezésre állnak társasjátékok, kreatív asztal, sőt, az egészen apróknak is van játéksarok.

Fizetős programJó időreRossz időre

július 15.

Bábos móka

Ábrahámhegy: Kalap Jakab

Kalap Jakabot, az ötgyermekes apukát koncertjeiről és bábelőadásairól is ismerhetik a gyerekek. A bábszínház nagy népszerűségnek örvend nemcsak a gyerekek, hanem a szülők, pedagógusok körében is. Többek között azért, mert az alkotók aktuális, mai témákat is feldolgoznak, a kicsik számára is jól befogadható módon. Népszerű meséikben többek között a természet védelmére hívják fel a figyelmet, de persze szó esik a barátság fontosságáról és a hűségről. A hangulat mindig jó, a csapat törekszik rá, hogy a gyerekek sokat nevessenek. Fontos: délelőtt Siófokon lép fel Kalap Jakab.

Fizetős programJó időreRossz időre

június 26.

Repülőcirkusz

Budapest: Fővárosi Nagycirkusz

A Fővárosi Nagycirkusz Repülőcirkusz című előadását a Dumbo című Disney-klasszikus mozifilm ihlette. A show-ban világszerte elismert artistaművészek produkcióit vonultatják fel. Nagyobb gyerekeknek és szülőknek is kiváló kikapcsolódás. Pláne a bohócpáros miatt, akik nem a klasszikus iskolát képviselik, de fergetegesen viccesek.

Fizetős programJó időreRossz időre

július 13.

Közös társasjátékozás

Budapest: Mesemúzeum

A kétórás elfoglaltság lényege, hogy hattól tizenkét éves korig a legkülönbözőbb társasjátékokat próbálhatják ki a gyerekek. Ha a többségét a mienk már ismerné, akkor azért érdemes ellátogatni, mert itt idegen gyerekekkel szemben kell helyt állnia, természetesen a mi felügyeletünk alatt. Idegen közegben alkalmazkodni, figyelni márpedig mindig tanulságos.

Fizetős programJó időreRossz időre

július 17.

Improvizációs parti

Kecskemét: Meseudvar

Cifra mesterségek címmel ad elő vásári komédiát a BaHorKa Társulat. Az improvizációs folklórszínház a Hírös Agóra-Ifjúsági Otthon udvarán szórakoztatja a kicsiket és nagyokat. A zenés-mesés interaktív előadáson kívül lesz kézműves foglalkozás, mesebeli uzsonna és tombola is.

Fizetős programJó időreRossz időre

július 12. - június 21.

Irány a Fertő tó!

Hegykő: Tízforrás Fesztivál

A Fertő tónál található Hegykőn számos nagynevű előadó lép fel ezekben a napokban. De ha mi nemcsak koncertélményre vágynánk, arra is van lehetőség. Szívesen körbenéznénk például a környéken? A rendezvény keretein belül van lehetőség lovaskocsikázásra, madárlesre, kenutúrára – érdemes körülnézni a település honlapján, illetve Facebook-oldalán.

Fizetős programJó időre

július 19. - július 21.

Ökufalu, másképp

Somogyvámos: Krisna-völgyi búcsú

A családi élményfesztivál nemcsak arról szól, hogy bemutassák nekünk a krisnás szokásokat. Igazi kikapcsolódásra számíthatunk, ha odalátogatunk a völgybe – Balatonlelle és Kaposvár közé félúton. Lesz ökofalu-bemutató, jógázás, zene, tánc, indiai esküvő, pantomim, kézműveskedés, tehát sok-sok családi és gyerekprogram. Sőt, még a tehenészet, vagy a helyi iskola mindennapjaiba is bekukkanthatunk.

Fizetős programJó időreRossz időre

július 20. - július 21.

Elő az evezőket!

Szigetköz: Vízitúra

Egy- vagy kétnapos vízitúrára nevezhetünk be, hogy meseországban kenuzhassunk. Nem baj, ha nem vagyunk tapasztalt vízitúrázók, előzetes egyeztetés után, kiképzik a résztvevőket, hogy könnyedén evezhessenek a békalencsés zöld gyepen, egy eldugott világban.

Fizetős programJó időre

július 22.

Simba visszatér!

Országszerte a mozikban: Az oroszlánkirály

A nagysikerű mozifilmnek várva-várt feldolgozása már a mozikban vár kicsiket és nagyokat. Pumbaa, Simba, Zordon, Timon, Mufasa, hogy csak néhány nevet említsünk a csodálatos mozifilmből, aminek az eredeti, immár huszonöt éves verzióját is biztosan ismerik a gyerekek. Az oroszlánok és hiénák meséjét a Disney most élő szereplőssé tette, ami annyit jelent, hogy élő tájakon, számítógépes figurákkal elevenedik meg az Oroszlánkirály. Korhatár: hat év.

Fizetős programJó időreRossz időre

július 23.

Magyar népmese a gyulai ligetben

Gyula: A sündisznó

A vár mögötti ligetben kerül sor A sündisznó című bábelőadásra, jó móka lehet az egész napos pancsolás után. 45-50 percig tart az interaktív előadás, amelyben az önként jelentkező bátor gyerekek is szerepelhetnek. A klasszikus magyar népmesét dolgozza fel a színpadi társulat.

Fizetős programJó időre

július 23. - július 24.

Nyilas Misi hazatér

Debrecen: Légy jó mindhalálig musical

A debreceni Nagyerdőben, a Szabadtéri Színpadon mutatják be a Móricz Zsigmond 1920-ban írt, örökérvényű regényéből készült darabot. Nyilas Misi halhatatlan történetét egy több mint százfős szereplőgárda kelti életre.

Fizetős programJó időre

július 26.

Vonattal a bábszínházba!

Bük: Mesevonat

A büki mesevonat idén is járja a város utcáit. 26-án például reggel kilenctől veszi fel a vonat a kis lurkókat a szállodák elől, hogy aztán tíz órára elszállítsa őket a Koczán-házba a Szamóca-színház bábelőadására. Az előadás zenés lesz, és nemcsak bábok szerepelnek benne, hanem élőjátékra is sor kerül.

Fizetős programJó időreRossz időre

július 27. - augusztus 4.

Csukás István-rajongóknak

Balatonszárszó: Sárkányfesztivál

A Csukás Színház immár kilencedik alkalommal várja a gyerekeket balatoni mesefesztiváljára. A népszerű meseíró még népszerűbb mesefiguráival találkozhatunk, természetesen Süsüvel is. A bő egy hét leforgása alatt lesz többek közt mesejátékok és koncertek sora, óriásbábos utcaszínház, tűzzsonglőrshow, kézműves foglalkozás, táncház.

Fizetős programJó időreRossz időre

július 28.

Buli van!

Szentendre: Apacuka-koncert

A Duna partján található Dunaparti Művelődési Házban lép fel az Apacuka zenekar. A Szamos Cukrászda és egy patakparti séta után nincs is jobb gyerekprogram ennél. Élőzenekaros koncertjeik interaktívak, játékosak, lehet táncolni is, a dalaik stílusa igen változatos. Számíthatunk rockra, diszkósra, funkyra, talán még a szülők is táncra perdülnek.

Fizetős programJó időreRossz időre

július 29.

A hullámok hátán

Balatonboglár: Varázshajó

Ez a hajó a Balaton hullámain viszi a varázslat birodalmába a kicsiket! Egyik ámulatból a másikba eshet itt a gyerekünk, hiszen kalózokkal, bűvészekkel, bohócokkal találkozhat. Az egyórás kirándulásra más napokon is van lehetőség, részletek a honlapon.

Fizetős programJó időreRossz időre

július 30.

Készítsünk ékszert!

Gyenesdiás: Kézműveskuckó

Ha szívesen teszi próbára a kézügyességét gyerekünk, minden kedden délelőtt Gyenesdiáson van alkalma ékszereket vagy akár tarsolyt is készíteni. A helyszín egy 19. században épült felújított Pásztorház, ahol autentikus falusi hangulat vár ránk. A foglalkozások során a gyerekek bőrrel, fonallal, gyönggyel dolgoznak. A házban meg lehet tekinteni az Avar történeti kiállítást is.

Fizetős programJó időreRossz időre

július 31.

Ott repül a sólyom!

Balatonszentgyörgy: Solymászbemutató

A Balaton nyugati csücskében található a Csillagvár múzeum. Sok egyéb mellett ez ad otthont a solymászbemutatónak, és nemcsak nézhetjük az idomított madarak reptetését, hanem a kezünkre is teszik őket, amit természetesen meg is lehet örökíteni. Júliusban és augusztusban minden szerdán van erre lehetőség.

Fizetős programJó időreRossz időre

augusztus 1. - augusztus 3.

Felejthetetlen irodalomóra

Eger: Egri csillagok musical

Az Agria Nyári Játékok keretében bemutatott történelmi musical helyszíne az egri vár. Több mint 120 szereplő kelti életre Gárdonyi Géza halhatatlan regényét. Nincs is jobb helyszín rá az eredetinél, talán így közelebb is kerül a gyerekünkhöz a történet, ha esetleg gondjai lennének a nem rövid kötelező olvasmánnyal…

Fizetős programJó időre

augusztus 4.

Győz a szerelem!

Szentendre: A malacon nyert királylány – mesejáték

Vajon a kanászlegény vagy a beképzelt gróf nyeri el a királylány kegyeit a Majorka Színház előadásában? Ha a címből nem derülne ki, a mesejáték végére már biztosan mindegyik kisgyerek tudni fogja, hogy a malactáncoltató vidám fiúknak jobbak az esélyei a királylányoknál, mint a rátarti előkelőségeknek.

Fizetős programJó időreRossz időre

augusztus 5. - augusztus 11.

Mert táncolni jó

Gyöngyös: Nemzetközi Folklórfesztivál

Ha nem tudjuk, milyen hobbit válasszon gyerekünk, a különböző lehetőségek felvonultatása közé érdemes a néptáncot is beilleszteni. Főként, ha ilyen grandiózus eseményen mutathatjuk meg neki, mi fán terem a világban ez a művészeti ág. A nyitó- és a zárógálán a nézőtéren egy gombostűt nem lehet leejteni, kisfiúk-kislányok sétálnak büszkén a bemutatkozó külföldi csoportok élén az országukat prezentáló táblákkal.

Fizetős programJó időreRossz időre

augusztus 5. - augusztus 9.

Állati mulatság

Szigetvár: Állatbemutató

Lovaglás és állatok iránt érdeklődő gyerekeket vár a szigetvári várba a Bársony és Handicap Alapítvány. A lovakon kívül kutyák, vadászgörények és nyulak ellátását, ápolását, takarítását tanulhatják meg az érdeklődők, és természetesen lehet lovagolni tanulni is. Szó lesz még többek között kutyaidomításról és a felelős állattartásról is. Elsősorban tábor jellegű, de napi jegyet is lehet váltani.

Fizetős programJó időreRossz időre

augusztus 7.

Dottóra fel!

Zalakaros: Kisvonattal a bivalyrezervátumba

Minden szerdán és szombaton Zalakarosról a Dotto nevű kisvonattal átmehetünk a Kis-Balatonhoz és a kápolnapusztai bivalyrezervátumba – ha arrafelé járunk, érdemes észben tartani. Gyerekünknek már a vonatozás élmény lesz, nem csak a rezervátumban látottak, ahol a bivalyokon kívül többek között őzek, szarvasok, kecskék is élnek, és szelídségük miatt van lehetőség rá, hogy valóban közelebbről meg lehessen ismerkedni velük.

Fizetős programJó időre

augusztus 9.

Hogy ne lopjuk a napot!

Veresegyház: A Mézga család, zenés vígjáték

Ki ne rajongana a Mézga szülőkért, a két gyerekért, Aladárért és Krisztáért? Máris szomszédról nem is beszélve… A Veres 1 Színház előadásában most színdarab formájában is jól szórakozhatunk a népszerű hősök aktualizált sztoriján – a Mézesvölgyi Nyár nagyszínpadán.

Fizetős programJó időre

augusztus 10. - augusztus 11.

Picicica akcióban

Gyula: Minimax családi hétvége

A gyulai Várfürdőben található Aquapalotában ezen a szombaton és vasárnapon is találkozhatunk a népszerű minimaxos Picicicával – ahogyan július 22. és augusztus 25. között minden hétvégén. Egy kis csúszdázás és egy kis pancsolás közt – hogy véletlenül se unatkozzanak a gyerekek –, a Minimax animátorai gondoskodnak a szórakoztatásukról.

Fizetős programJó időreRossz időre

augusztus 12.

Esti mese helyett

Gyula: Az igazmondó juhász és az aranyszőrű bárány – zenés mesejáték

Esti program Gyulán: A békéscsabai Jókai Színház előadását az Erkel Ferenc Művelődési Központban nézhetjük meg, a Gyulai Várszínház Összművészeti Fesztivál keretein belül. Mátyás király igazmondó juhásza és aranybáránya a történet főszereplői, és persze a szomszéd: Burkus király, aki kételkedik a juhász őszinteségében. Fogadást kötnek Mátyással, a többit pedig meglátjuk…

Fizetős programJó időre

augusztus 15.

Több mint állatsimogató

Gyenesdiás: Állatfarm

Az állatfarmon a gyerekek nemcsak megnézhetik az állatokat, hanem simogathatják, etethetik is őket. Ki ne szeretne a kezében fogni egy icipici sárga kiskacsát, vagy kukoricával etetni az állatseregletet? Boldog gyerekarcokra számíthatunk, a bátrabbak pedig még a kecskefejést is kipróbálhatják. Mi pedig, ha szeretnénk, vásárolhatunk kecsketejből készült finomságokat. Bármikor a nyár folyamán is látogatható.

Fizetős programJó időre

augusztus 16.

Gingalló, vissza!

Veszprém: Szalóki Ági-koncert

Szalóki Ági tényleg azaz előadó, aki zenéjével nullától 99 éves korig képes szórakoztatni. Veszprémben a gyerekeknek ad koncertet, ahol természetesen fel fog csendülni mindannyiuk kedvence, a Gingalló is.

Fizetős programJó időreRossz időre

augusztus 17.

Naplemente a tavon

Balatonmáriafürdő: Esti sétahajózás

Alig két hét van hátra a nyári szünetből, ami nem lenne teljes balatoni naplemente nélkül! Nagyobbacska gyerekeink minden bizonnyal értékelni fogják, ha befizetjük a családot egy egyórás tavi hajókázásra, amely során nem mindennapi szemszögből gyönyörködhetünk a naplementében. A hajó Balatonmáriafürdőről indul, a programra máskor is van lehetőség.

Fizetős programJó időre

augusztus 19.

Varázsolni tudni kell

Ópusztaszer: Nemzeti Történeti Emlékpark

Számtalan okot tudunk mondani, amiért érdemes Egerbe kirándulni, például az Érsekkerti Nyári Játékok. A Pinceszínház előadásában ezen a napon egy mesejátékot mutatnak be – két időpont is lesz, délelőtt és délután. A zenés darab barátságról, árulásról, bocsánatkérésről szól, és persze egy varázsládáról. Megtudhatjuk, hogy nem mindenki az, aminek mutatja magát, és nem mindenki tökéletes.

Fizetős programJó időreRossz időre

augusztus 21.

Mint a középkorban

Visegrád: Lovagi torna

Ha nem jártunk idén a palotafesztiválon, elkeseredésre semmi ok, van lehetőségünk megmutatni a gyerekünknek, hogyan is zajlottak a középkorban a lovagi tornák. A Szent György Lovagrend tagjai látványos előadáson mutatják be, hogyan küzdöttek a 14. századi Visegrádon a harcosok a király kegyeiért. A program attól lesz még izgalmasabb, hogy a műsor előtt király- és királynéválasztásra is sor kerül – a közönség tagjai közül –, és az uralkodók természetesen palástot és koronát is kapnak. Szerdánként és szombatonként is várják a látogatókat.

Fizetős programJó időreRossz időre

augusztus 23. - augusztus 25.

Mindjárt itt a suli…

Pécs: Szamárfül Családi Fesztivál

Ez a már hagyományosnak számító rendezvény bizony elismerten szünidő-búcsúztató fesztivál, úgyhogy ott a helyünk, hogy erőt gyűjtsünk az iskolakezdéshez. A Zsolnay Kulturális Negyedben várnak Sanyi csacsi és barátai immár nyolcadik alkalommal. Lesz Kincses piac, élményműhely, kézműveskedés, bűvészshow és persze előadások. A negyed állandó kiállításai is nyitva lesznek természetesen, a planetárium (külön korcsoportoknak szóló előadásokkal), a Csodák Palotájára hasonlító Labor – Interaktív Varázstér.

Fizetős programJó időreRossz időre

augusztus 22. - augusztus 25.

Édesség mindenekfelett

Szerencs: Csokoládéfesztivál

Több mint tíz éve már, hogy Szerencsen, a Rákóczi-várban megrendezik az országos csokifesztivált. Aki szereti a csokit, annak ott a helye! Nem véletlenül díszeleg Gombóc Artúr sem a fesztivál plakátján. A szerencsi csokit minden szülő ismeri, itt az ideje, hogy gyerekünk is megtapasztalja, többek között, hogy honnan származnak a ma már ikonikusnak számító magyar retró édességek. Persze lesznek kulturális programok, sportversenyek, még „csokoládé kalandpark” is, de minden az édességkóstolók, bemutatók körül fog forogni.

Fizetős programJó időreRossz időre

augusztus 25.

Pórul jársz, Döbrögi!

Mórahalom: Lúdas Matyi

A Patkó Lovas és Szabadtéri Színház előadásában tekinthetjük meg a Lúdas Matyit. Jó tudni, hogy bár félig nyitott az ezer fő befogadására alkalmas lovarda, mégis eső ellen is védett, és ha lovas műsorra kerül sor benne, akkor állatsimogatóval is egybekötik a produkciót. A mai napon együtt számolhatjuk a gyerekkel, vajon még mindig háromszor adja-e vissza Lúdas Matyi Döbröginek a verést.

Fizetős programJó időreRossz időre

augusztus 26.

Walt Disney is ámulna

Gyula: Babakiállítás

Gyulát szinte lehetetlen elkerülni, akár a nyári szezonban, akár az évben. Nem elég, hogy szinte mediterrán az időjárása, ott a gyógyvíz, a kitűnő szállodák, a várszínház, de még ezek mellett is törekszik arra a város, hogy odacsábítsa az ország minden tájáról a vendégeket. Gyerekünket ezen a hétvégén például a Gyulavári Kastélyban megrendezett Mesés Babaház babakiállítással nyűgözhetjük le. Főként azért, mert nemcsak művészi igényességgel elkészített és felöltöztetett babák sorakoznak fel, hanem csupa ismerős alak is: Pocahontas, Hófehérke és a többi mesekönyvből, filmről megszeretett mesehős. Augusztus 31-ig tart nyitva a tárlat.

Fizetős programJó időreRossz időre

augusztus 27.

Életre kelt Tüskevár

Fertő-tó: Kenutúra

A kenutúrán 6-14 éves gyerekek vehetnek részt, a kirándulás során a Fertő nádasát evezik körbe. A csatornák, a túrázók a nádasba zárt tavak élővilágát vehetik szemügyre, és nem is keveset fognak evezni a kalandos úton: összesen hat kilométert.

Fizetős programJó időre

augusztus 28.

Őseink nyomában

Gyenesdiás: Vasverő műhely

Gyenesdiás igazán családbarát üdülőfalu, tényleg igyekeznek gondoskodni arról, hogy legyen elég élmény, a strandoláson kívül is. Érdemes ellátogatni a Vasverő műhelybe is, ahol a kovács látványosan kalapálja az izzó vasat. Őseink a kovácsmesterséget már a honfoglalás előtt is űzték, a magyaroknak így tényleg testhezálló a mondás, hogy addig ütjük a vasat, amíg a meleg.

Fizetős programJó időreRossz időre

augusztus 29.

Vár a mesevilág

Bikal: Élménybirtok

Még pár nap, és újra itt az ovi, a suli, de most még bátran elkalandozhatunk egy igazi mesebirodalomba. A bikali élménybirtokon boszorkányház, állatudvar, mesebarlang várja a látogatókat. Meghallgathatjuk a Róka és a holló történetét és még más tanulságos mesét. Felvehetünk korhű ruhát, és tényleg a középkorba repíthetjük magunkat. Ezen a nyáron utolsó alkalommal, de természetesen korábban számos lehetőség adódik rá.

Fizetős programJó időreRossz időre

augusztus 31.

Családban a megoldás

Gyula: Kulcskereső játék

Szabadulószoba a gyulai várban, az erődítmény mélyén? Különlegesen hangzik, ugye? Ráadásul a játékot úgy tervezték, hogy családok játszhassák. A játék kialakításánál fontos szempont volt a kisgyerekek figyelembevétele is, nincsen ijesztő helyszín, rémisztő feladat. A feladatsort általános iskolásokra szabták.

Fizetős programJó időreRossz időre

július 16.

Azok a gőzhajók!

Budapest: Kossuth Múzeumhajó

A Kossuth Múzeumhajón, ami a fővárosi Vigadó tér 2-es kikötőjében áll, első alkalommal tartanak múzeumpedagógiai foglalkozást a nyári szünetben. A program – a szakemberek szerint – már egy ötéves gyereket is leköt. A kicsik-nagyok felfedezhetik az egykori gőzhajót, közben megtekinthetik az állandó kiállítást, majd részt vehetnek a szórakoztató foglalkozáson. Az időpont fix: 11 és 13 óra között. Előzetes regisztráció szükséges a részvételhez.

Fizetős programJó időreRossz időre