Szabadtéri programok
A legtöbb gyerek állatszeretete nem ismer határokat – Budapest és környékéről ajánlunk nekik való programokat.

A lovak szerelmeseinek

Csillebérci Piczinke Póniudvar

A gyermekvasút csillebérci megállójától pár perces sétára található udvaron megannyi kedves, szelíd lakó várja, hogy megfigyeljük őket. Fésülhetjük a kócos lovacskákat, megetethetjük az ugribugri nyuszikat, és megsimogathatjuk a szamarakat, kecskéket, bárányokat. A karámok mögött elterülő udvarban többek közt kiskonyhákkal felszerelt homokozó, trambulin, nyereghinta szórakoztat. Hétfőnként zárva tart.
www.poniudvar.hu

Mackópajtásoknak

Veresegyházi Medveotthon

Közép-Európa egyetlen medvemenhelye, ahol mézbe mártott fakanállal kínálhatjuk a lakókat (fakanál kitéve, méz a büfében kapható, de otthonról is hozható). A nevével ellentétben nemcsak mackók vannak itt, hanem farkasok, madarak, rénszarvasok, mosómedvék és ormányos medvék is. A park területén található még játszótér, kismozdony és látványlift, sőt (külön belépővel) több korosztálynak való kalandpark is.
www.medveotthon.hu, www.kecskevilag.hu

Nagymacskarajongóknak

Felsőlajosi MagánZoo

A 20 hektáros magánállatkert egy családapa megvalósult álma. Ám a tágas kifutókban nemcsak többek közt tevét, lámát, emut figyelhetünk meg, de olyan ragadozókat is – afrikai fehér oroszlánt, bengáli, szibériai tigrist –, akiket kölyökkorukban a család nappalijában gondoztak. Nem csoda, hogy a gazdájuknak ma is a tenyeréből nyalják a tejszínhabot, ahogy az kiderül a látványetetéseken. Ha mi is megéhezünk, a park játszótere mellett bográcsozásra, szalonnasütésre alkalmas helyet is találunk.
www.maganzoo.hu

A farm, ahol élünk
A törökbálinti Kecskevilág farmján bepillantást nyerhetnek a gyerekek egy igazi gazdaság mindennapjaiba. A több mint száz kecske mellett disznók, pónik, baromfik, kutyák, macskák is várják a kicsiket. Vállalkozó kedvűek kipróbálhatják a sajtkészítést is. A farm, az állatok nyugalma érdekében 10–12 és 14–16 óra közt van nyitva.